T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu

OKULUMUZA ADINI VEREN AHMET POYRAZ KİMDİR?

Şehit Ahmet POYRAZ

ŞEHİT AHMET POYRAZ

 

                Okulumuza adı verilen AHMET POYRAZ  25.04.1971 Tarihinde  Bartın ili Ulus İlçesi Yılanlar Köyünde doğmuştur. Makbule ve Yunis POYRAZ ailesinin çocuğu olan Ahmet Poyraz İlimiz ESENYURT İmamlar Köyünde ikamet etmekte olan ailesiyle birlikte yaşamakta iken evlenerek bir çocuk sahibi olmuştur.

 Murat Poyraz adında bir erkek çocuğu olan Ahmet Poyraz  1998 yılında jandarma olarak  Hakkarı ili Şemdinli ilçesinde vatani görevine başladı. Vatani görevini yapmakta iken  16.06.1998 tarihinde iç güvenlik kapsamında Bölücü Terör Örgütü ile girilen silahlı bir çatışmada şehit düştü.

Adının yaşatılması amacıyla Bartın ili Esenyurt beldesinde bulunan okulumuza ismi verilerek okulumuzun adı "ESENYURT ŞEHİT AHMET POYRAZ  İLKÖĞRETİM OKULU " Oldu.  2012 yılında bir yasa ile okulların 4+4+4 olarak ayrılması ile aynı bahçe içerisinde tek isimle anılan  iki binadan oluşan okulumuzda  ESENYURT ŞEHİT AHMET POYRAZ ORTAOKULU  ve ESENYURT ŞEHİT AHMET POYRAZ İLKOKULU  olarak iki ayrı binada şehidimizin ismi yaşatılmaya devam edilmektedir.

Kendisine Yüce Allahtan Rahmet Diliyor ve Saygı ile anıyoruz.

 

 

                                                               ESENYURT ŞEHİT AHMET POYRAZ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2014 - Güncelleme: 27.12.2023 15:05 - Görüntülenme: 2521
  Beğen | 1  kişi beğendi