BARTIN / MERKEZ - Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz  1933 yılında köy halkı tarafından imece usulü ile yapılarak açılmıştır. 1960 ve 1967 yıllarında ek binalar yapılmış ve mevcut bina geliştirilmiştir.  1990 yılında köye ortaokul açılması kararlaştırılmış ve aynı yıl içinde ilkokul ile birleştirilerek 1990-1991 eğitim öğretim yılında ilköğretim okulu olarak hizmet etmeye başlamıştır.

İlköğretim okulu olması sebebiyle  Esenyurt  Köyü merkez olarak belirlenmiş ve  çevre okullar taşımalı kapsamına alınmıştır. Buna göre Akmanlar, Akmanlar Ormanoğlu,  Dağdibi,  Dolaşıklar,  Dervişoğlu, Seferler, Aygıroğlu,  Çeştepe,  İmamlar,  Kutlubey Tabaklar, Şabanlar, Sofular, Bilaler,   Manoğlu,  Tuzcular, Yazıcılar köy ve mahalle okullarındaki öğrenciler  Esenyurt İlköğretim okuluna taşınmaya başlamışlardır.

1999-2000 eğitim öğretim yılından itibaren köy halkından olan Ahmet POYRAZ´ın şehit edilmesi sonucu okulun adı Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlköğretim Okulu olarak değişmiştir.

2000 yılında yapılan 8 derslikli ek bina ile dershane sayısı 23´e çıkmış ve anasınıfı ile bilgisayar sınıfı oluşturulmuştur. Yeni bina 2000-2001 eğitim öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında okul ika ayrı binada  ilkokul ve ortaokul olarak Hizmet vermeye başlamıştır. Halen Ortaokul olarak kullanılmakta olan bina ilk yapılan eski bina olup  binamızda bilgisayar sınıfı, İlkokulun kullandığı ana sınıfı, ve 10 adet derslikle ESENYURT ŞEHİT AHMET POYRAZ ORTAOKULU olarak eğitim  öğretimini sürdürülmektedir.

Okulumuzun Müdürlüğünü  17 Eylül 2014 tarihinden itibaren okulumuz Müdürü Mehmet DEMİRCİOĞLU yürütmektedir.

MEHMET DEMİRCİOĞLU

OKUL MÜDÜRÜ